Az Európa-bajnokság vége felé újra nagy a mozgolódás a német és angol klubok között, de a pár visszavonuló játékos és távozó menedzser között a magyarok átigazolásai és a német klubok között zajló játékosmozgások is felkelthetik a magyar fociszeretők figyelmét.

Ott van rögtön az első kategóriából és egyből a Dortmundból az a bizonyos Mkhitaryan vagy az EB-ről lemaradó Gündogan. Kettőjükért összesen 70 millió eurót fizettek ki a manchesteriek. Előbbi most már a United csapatát erősíti, utóbbi pedig Guardiola tanítványa lesz a Cityben.

foci német foci átigazolások

Ja, Herr Mourinho?

Azonban nem csak ők távoznak a Bundesligából: Granit Xhaka 45 millióért az Arsenalhoz került, és a szebb időket megért Nordtveit is Londonba távozik, igaz, ő a West hamhez. Ha ez nem lenne elég, akkor van még ilyesféle transzfer, csak nyugi! A szezon álomcsapatába beválasztott Joel Matip a Schalketől !!!INGYEN!!! csatlakozott a Liverpoolhoz, valamint biztosan a vörösökhöz távozik még Karius kapus is a Mainzból. Utóbbi három említett futballista nem rendelkezik világra szoló hírnévvel, de új klubjaikban meghatározó szerepet tölthetnek majd be. 

A magyarok oldalán a helyzet változatlan: Dzsudzsákot még mindig szóba hozzák százötvenezer klubbal (köztük a Herthával, a Schalkéval és a Hamburggal), igaz, a gelsenkircheniek érdeklődése kimagasló a többi klubhoz képest, hiszen a várhatóan Angliába (hova máshova?) távozó Leeroy Sané helyére érkezne a hetes.

foci német foci átigazolások

Vajon újra kék-fehérben virít majd Dzsudzsin a mez?

Szalai a szezon kezdetekor visszatért a Hoffenheimhez, de így tett Stieber is, aki a Nürnbergből Hamburgba tartó járatot csípte el. Brémában Kleinheisler egy ilyen EB után várhatóan nagyobb szerepet tölt be klubjában, amely tavaly éppenhogy bennmaradt az első osztályban. Ezek mellett reménykedhetünk, hogy a feljutó Lipcse új igazolása, a fiatal Müller kapus nem szorítja ki Gulácsit a kezdőből.

Pletykák egyelőre nincsenek, azt ki kell érdemelni egy gyors "követéssel". Auf Wiedersehen!